sinds 1829

Het koor Concerten Historie Steun ons koor Informatie
Willem Kes concert Kaartverkoop Vorige concerten

Regelmatig wordt het ingestudeerde werk natuurlijk uitgevoerd. Het streven is om minimaal 2x per jaar een concert te geven. Meestal één klein en één groot concert.

Daartussen zitten soms ook kleine optredens zoals met het Groot Korenfestival Dordrecht. Bij een dergelijke gebeurtenis presenteren wij ons als koor en laten we horen waar we mee bezig zijn. Tijdens de concerten maakt het koor gebruik van professionele musici, solisten en belichtingsmensen.

Komende concerten:

7 oktober 2017 – Historisch concert rond Willem Kes (1856-1934)

Ter gelegenheid van de 160e geboortedag van componist en dirigent Willem Kes wordt op zaterdag 7 oktober 2017 een historisch concert gegeven in de Grote Kerk te Dordrecht. 

Dit concert zal opnieuw uitgevoerd worden, in samenwerking met de Orchest-Vereeniging Dordrecht en het Ophelia trio. Ook verlenen de sopraan Marjoleine Schaap en organist Cor Ardesch hun medewerking.

Er zullen onder andere werken van Bach, Beethoven en Brahms uitgevoerd worden en van Willem Kes zelf.  Aanvang 16.00 uur. 

Voor meer details klikt u hier.

9 en 16 december 2017 - Die Schöpfung - Joseph Haydn

Op 9 december voeren we Die Schöpfung van Haydn uit in de Augustijnen kerk in Dordrecht o.l.v. Dick Verhoef (dirigent van de Orchestvereeniging)

Op 16 december voeren we nogmaals Die Schöpfung van Haydn uit in de St. Lambertuskerk in Strijen o.l.v. Yvonne Peters


Concerten